آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که باعث میشود سلولهای مغز تحلیل بروند و بمیرند. این بیماری رایجترین علت دمانس یا زوال عقل است که خود را به شکل اختلال تدریجی در فکر کردن، رفتار و مهارتهای اجتماعی بروز میدهد و باعث میشود که فرد نتواند بهتنهایی عملکردهای عادی زندگی را ادامه دهد.
شیوههای درمانیِ فعلی آلزایمر میتوانند موقتا نشانههای بیماری را بهبود بخشند یا از سرعت پیشروی بکاهند. بیماران آلزایمر میتوانند با این درمانها عملکرد بهینهتری داشته باشند و مدت طولانیتری مستقل بمانند. هیچ گونه درمان قطعی برای آلزایمر در دست نیست. در مراحل بسیار پیشرفتهی بیماری، عوارض ناشی از اختلال شدید عملکرد مغز (مانند کمآبی، سوءتغذیه یا عفونت) میتواند منجر به مرگ شود.
تحقیقات نشان داده که افزایش سن اصلیترین عامل زمینهساز آلزایمر به شمار میآید. اولین نشانههای آلزایمر معمولا پس از سن ۶۰ سالگی نمایان میشود. در حال حاضر نزدیک به ۷.۵ میلیون سالمند در ایران زندگی میکنند که ٧٠٠ هزار نفرشان مبتلا به بیماری آلزایمر هستند (۱). وراثت، ژنتیک و کمخوابی نیز میتوانند زمینهساز ابتلا به آلزایمر باشند. علاوه بر اینها مشخص شده است که عوامل خطرساز برای بیماریهای قلبی میتوانند احتمال ابتلا به آلزایمر را نیز افزایش دهند؛ عواملی همچون کمتحرکی، اضافه وزن، سیگار کشیدن یا قرار داشتن در معرض دود سیگار، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت.
در ادامه نشانههای ابتلا به آلزایمر را مرور میکنیم.
حافظه
تفکر و استدلال
تصمیمگیری و قضاوت
برنامهریزی و انجام وظایف همیشگی
تغییر خلقوخو و رفتار
مشکلات رفتاری و شخصیتی که در اثر تغییرات مغز در بیماران آلزایمر رخ میدهد میتواند شامل این موارد باشد:
(۱) «نشانههای ابتلا به بیماری آلزایمر» – وبسایت شادمان (اخبار سالمندان و بازنشستگان)
http://www.shadmaan.com/article/5262
نظرات کاربران